Activitats i llocs que es poden visitar

Viu una experiència en un entorn natural !

CARDONA

 Antiga ciutat medieval, castell i mines de Sal.

Mercat setmanal el diumenge.

SOLSONA

 Nucli antic, Pou de gel, el Museu Diocesà, la Catedral i el Palau episcopal.

 Mercat setmanal el divendres. És famós el seu Carnaval. 

BERGA

 Santuari de Queralt, Sant Quirze de Pedret. 

 Festes: La Patum, festa declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. 

LA VALLDORA

 Riu Aiguadora, Ecomuseu Valldora, serralada de Busa

Sant Pere de Graudescales, esglèsia del s.XI d'estil romànic llombard.

 Sant Esteve d'Olius, esglèsia d'estil romànic llombard de la 2ª meitat del s. XI, important per la cripta i pel cementeri modernista.

 Estació d'esquí alpí Port del Compte i estació d'esquí nòrdic Tuixent la Vansa.

 Pantà de Sant Pons i la Llosa del Cavall (activitats aquàtiques).

 Zona de bolets.

Montmajor

El Museu d'Art del Bolet està al mig del nucli urbà, just a la plaça del Mercat. L'abundància de bolets i fongs a la comarca del Berguedà arriba fins al punt que ja des de mitjans del segle XX, Berga, la capital del Berguedà, s'ha guanyat el nom de capital del bolet i el Berguedà la millor zona per anar a buscar-hi. En aquest Museu s'exposen més de cinc-centes ceràmiques que representen prop de dues-centes espècies micològiques, realitzades artesanalment per Josefina Vilajosana.

Enclavament a visitar són les ruïnes del castell de Montmajor, que va ser propietat del trobador Guillem de Berguedà fins 1187, i del que queden només restes de la torre. Al costat es troba l'arruïnada ermita romànica de Sant Sadurní, església del castell ja existent en 1050. La parròquia, també de Sant Sadurní, és de començament del s. XIX.

Llocs d'interès

Descobreix Cal Benet i el seu entorn...

Parc Natural de Serres de Cadí-Moixeró

(a 31km)

És un parc de gran extensió on podem trobar una enorme varietat d'espècies de fauna i flora. Situat al Prepirineu, el tipus de roca, majoritàriament calcària, ocasiona un relleu esquerp.

Cripta i cementiri d'Olius

(a 9km)

Des del primer romànic al modernisme. Sant Esteve d'Olius és una església d'un romànic llombard consagrada el 1079 i amb una cripta singularíssima. Al costat hi ha el cementiri modernista, com també ho és l'hotel Sant Roc.

Catedral de Solsona

(a 13km)

Subsisteixen de l'església romànica (1070-1163) els tres absis, el campanar, el claustre, el celler i el menjador dels canonges. La resta, principalment és gòtic, del s. XIII-XIV, tot i que el conjunt no es va concloure fins al XVII.

Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios analizando sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Acepto Más información